Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Free Vodka 37,5% 0,5

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Az átlag magyar vodka-fogyasztó tudja, hogy a vodkák jelentős része búzából készül. Ha ez a fogyasztó egyben glutén érzékeny is, joggal feltételezi, hogy a vodkát gluténérzékenyek nem fogyaszthatják.

1.       Mitől gluténmentes a mi vodkánk?

Attól, hogy olyan alapanyagból készítjük, amely még nyomokban sem tartalmaz glutént, így glutén tartalma nemhogy 20 mg/l alatti, hanem egyenesen 0. Erről az alapanyaggyártó gluténmentességet igazoló jegyzőkönyve rendelkezésünkre áll. Az alapanyag gluténmentességén túl külön figyelünk arra, hogy más termékek gyártása során sem használunk fel glutén tartalmú alapanyagot, így a keresztszennyeződés mind alapanyag mind technológia szerint kizárt. Ez a két tényező együttesen adja a Free Vodka gluténmentességét.

2.       Mitől cukormentes a Free Vodka?

A szeszesitalokra vonatkozó rendelet (EU2019/787) néhány éve jelentősen megváltozott. E rendeleti változás lehetővé tette, hogy többféle párlatot, rumot, brandyt az íz lekerekítése érdekében édesíteni lehet. Ettől az ital kerekebb, simább, simulékonyabb. A vodka esetében is a rendelet megengedi, hogy 8 g/l mennyiségben cukor adható. A jelölési előírások alapján azonban ezt nem kell feltüntetni a címkén. Így a vodka- fogyasztó a tudomásán kívül cukrot fogyaszthat bizonyos vodka gyártók termékeinél. Mi külön felirattal hívjuk fel a figyelmet termékünk teljes cukormentességére, a Free Vodka lágyságát a gyártástechnológiai eljárás adja.